home

Geschiedenis

Dragon Ball z was de mooie creatie van de man genaamd Akira Toriyama. Waar men dacht dat dit z'n enige creatie was, heeft men het fout. Hij is namelijk ook begonnen met het maken van Dragon Ball die ergens in 1986 in Japan tot leven kwam en direct tot een wereld hit behoorde. Hij baseerde het verhaal van de Dragon Boy die op zoek was naar avontuur. Een Bedevaart naar het westen waarbij er een Song Wu Kong verteld werd die als avonturier beschouwd werd. Akira Toriyama baseerde Dragon Ball op deze vroegere strip serie.

Dragon ball het begin – het verhaal

Het verhaal luidt – een jonge avonturier die door het leven wandelde met een apen staart met de naam Son Gokou . Als doel wordt beschouwd binnen het verhaal van Dragon Ball dat de jonge jonge Gokou de legendarische Dragon Balls bij elkaar moet verzamelen. Op zijn pad komt hij vanalles tegen wat de verhaallijn ook direct vormt voor de opvolgende afleveringen. De Jonge jonge Gokou wordt gevonden door een oude naam die Gohan wordt genoemd naast de weg wordt Gokou gevonden die in een capsule op de aarde terecht is gekomen. Bij de inslag van de capsule heeft Gokkou zijn hersenpan dusdanig beschadigd dat hij lijdt aan geheugenverlies en dus zijn afkomst zo goed als vergeten is. De oude man Gohan neemt Gokou van de straat mee en weet hem liefde te geven, hij laat weten wat familie en vriendschap inhoudt. Ook leert Gokou verschillende vrienden op zijn pad voor het vinden van de Legendarische Dragon balls kennen  die hem helpen bij het vinden van de Dragon Balls.

Bulma is een mooie jonge dame die heel wat pit in zich heeft en dit goed laat merken. Bulma raakt in de ban deze Dragon Balls en is toegewijd aan het vinden van deze belangrijke objecten. Ook andere vrinden zoals de Oolong, Kaos, Kame – senin en de monk genaamd kuillin die door de serie heen samen met Gokou de wijde wereld rondtrekt voor het vinden van de Dragon Balls

De magische Dragonballs

De Dragon Balls zijn 'magische ballen' die eenmaal bij elkaar zijn de draak sherdon kunnnen oproepen. Wil deze zogenaamde beschermheer maakt het mogelijk een wens te stellen. De verschillende ballen liggen verspreid voer de hele wereld, heb je eenmaal de dragon balls bij elkaar bepaalt degene hoe de wereld eruit komt te zen. Na het wensen van de betreffende wens, verspreidt de Draak de verschillende dragonballs over de gehele wereld, om weer gevonden te worden.